Hoe zat het ook al weer?

Klik hier voor inschrijving als aandeelhouder Imtech voor schadeloosstelling

 

Na de publicatie van fraude door Imtech bij een pretpark voor ruim 100 miljoen euro in Polen kelderde op 4 februari 2013 de koers van het aandeel IMTECH dramatisch. In 1 dag zagen beleggers de waarde van hun aandelen dalen van € 19,65 naar € 10,20. Een koersval van maar liefst 48,09%. Dit terwijl fraude (in Polen en Duitsland) al aantoonbaar eerder bij de Imtechtop in Gouda bekend was.

De fraude werd vervolgens vakkundig door de huisadvocaat De Brauw en EY onder het onder het tapijt geveegd in het report to Shareholders van april 2013. Met als gevolg dat beleggers bereid bleken om via twee aandelenemissies nog eens 1,188 miljard euro in het bedrijf te investeren. Echter “Royal” Imtech bleek niet te redden en ging in 2015 failliet.

Beelden van de dramatische ondergang van Imtech zeggen meer dan “letters”. Kijk hier de persconferentie van CEO Gerard van der Aast & CFO Hans Turkesteen met kritische vragen van journalisten – geluid begint bij minuut 3.24 -. De beelden van “De Bloedende Aandeelhouder van Imtech” kunt u hier zien.

ING Bank, Rabobank, ABN AMRO en Commerzbank bepaalden namelijk via de aandeelhoudersvergadering feitelijk het (emissie)beleid van Imtech ten gunste van zichzelf. De opbrengst van de emissie ter grootte van 1,188 miljard euro is daardoor geheel bij de banken terechtgekomen ter financiering van aflossing, rente en kosten.

Wanneer u zich wilt aanmelden voor een mogelijke schadeloosstelling – ook nog in 2021 -, verwijzen wij u door naar Imtech Shareholders Action Group BV:

 

Klik hier voor inschrijving als aandeelhouder Imtech voor schadeloosstelling